Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση για τον Ifo επιχειρηματικού κλίματος

Απρόσμενη βελτίωση σημείωσε τον Φεβρουάριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, και διαμορφώθηκε στο υψηλό 33 μηνών του Δεκεμβρίου, σε μια ένδειξη ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι περισσότερο αισιόδοξα για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, ανήλθε στις 111,0 μονάδες από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 109,9 μονάδων του Ιανουαρίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 109,6 μονάδες.

«Μετά από ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς, η γερμανική οικονομία επανήλθε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φούεστ. Η εκτίμηση των διευθυντικών στελεχών για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011 και οι εταιρίες επίσης εξέφρασαν μεγαλύτερη αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες, σημείωσε ο ίδιος.

SHARE