ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Τέρμα η πλάκα, τα δίνετε όλα για να κρατήσετε την καρέκλα – Βολές για πλειστηριασμούς, Σαββίδη

Γεννηματά κατά Τσίπρα - Βούτση - Μητσοτάκη: Η Βουλή δεν είναι σπίτι σας

«Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Η κ. Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και έκανε λόγο για «στημένη παράσταση με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής» και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια».

 Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ σοβαρά, με σχέδιο και στρατηγική, καθώς και ότι περιορίστηκε σε επικοινωνιακές κορώνες και «ψευτοπαληκαρισμούς».

«Τα δώσατε όλα συνειδητά στους δανειστές. Από το “go back” στο “welcome home” κ. Μέρκελ. Σε λίγο θα της δώσετε και τα κλειδιά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Και όλα αυτά χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος».

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», φθάσαμε στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», συνέχισε η ίδια, ενώ τόνισε πως με τη μείωση του αφορολόγητου, αφαιρείται ένας ακόμη μισθός από τους εργαζόμενους.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα. «Είναι μια συμφωνία ντροπής. Είναι πρόκληση να μας ζητούν να ψηφίσουμε τα δήθεν αντίμετρα. Όχι σε όλα τα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνετε σήμερα»,ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με το χρέος και τις συζητήσεις που γίνονται, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δισ. ευρώ (κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα), πήρε αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λέει στους δανειστές “δώστε ό,τι προαιρείστε” για να σώσουμε τα προσχήματα». Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούστε, δεν σας παίρνει να φέρετε τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12», ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον κατηγόρησε ότι «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2015», με δεύτερη πράξη του «την εκχώρηση του δημοσίου πλούτου για 99 χρόνια και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με 9 δισ. μέτρα».

«Μιλάμε για 4ο μνημόνιο γιατί έχει δεσμεύσεις έως το 2021. Αλυσοδέσατε τη χώρα, επιβάλετε την επιτροπεία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση. Ποτέ δεν διαπραγματευθήκατε σοβαρά, περιοριστήκατε σε επικοινωνιακές κορώνες» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε: «Τέρμα η πλάκα, τα δίνετε όλα για να κρατήσετε την καρέκλα. ».

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική για «σκανδαλολογία της κυβέρνησης για αντιπερισπασμό, με κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, ιδιαίτερα της δικής μας παράταξης. Χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Η παράταξή μας ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται. Διαφάνεια γι’ όλους, διαφάνεια παντού. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα του. Αφού απέτυχε με τον Καλογρίτσα να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel, συνεχίζει τώρα με άλλον επιχειρηματία στον οποίο χαρίζει δεκάδες εκατ. ευρώ, την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Ως εδώ. Η καταδίκη του ελληνικού λαού θα πέσει πολύ βαριά στις πλάτες σας. Και αν νομίζετε ότι ο λαός θα σας στηρίξει, ιδού η Ρόδος, παραιτηθείτε. Αλλά δεν τολμάτε», σημείωσε.

 

SHARE