ΓΑΛΛΙΑ: Εργάτες που χάνουν τη δουλειά τους στο εργοστάσιο Whirpool αποδοκίμασαν τον Μακρόν και χειροκρότησαν τη Λεπέν

Αποτέλεσμα εικόνας για μακρον λεπεν εργοστασιο Σοβαρά επεισόδια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον προπηλακισμό του ανεξάρτητου υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία, Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Αμιάν της Γαλλίας, κατά την επίσκεψη του πρώην υπουργού Οικονομίας στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Whirpool.

Το εργοστάσιο στη γενέτειρα του Γάλλου πολιτικού απειλείται άμεσα με κλείσιμο, καθώς η διοίκηση έχει αποφασίσει τη μεταφορά του στην Πολωνία, προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής, όντας μία οικονομία με μικρότερους μισθούς και δασμούς.

Νωρίτερα, τις ίδιες εγκαταστάσεις είχε επισκεφθεί η έτερη υποψήφια για την προεδρία, Μαρίν Λεπέν, η οποία γνώρισε την αποθέωση από τους εργαζόμενους, οι οποίοι φώναζαν «Μαρίν για πρόεδρος». Ο λόγος είναι ξεκάθαρος, καθώς οι άνθρωποι αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους, βλέπουν στο πρόσωπο της ακροδεξιάς υποψήφιας έναν υποστηρικτή, ο οποίος αντιτίθεται στο άνοιγμα των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν έχει επιτευχθεί οικονομική και πολιτική ένωση μεταξύ των κρατών-μελών.

Ο Μακρόν εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε πολύ κόσμο, οι οποίοι τον έσπρωχναν και τον απειλούσαν. Ο υποψήφιος για την προεδρία προσπάθησε να τους μιλήσει, αλλά η ένταση ολοέναν και αυξανόταν, με συνέπεια οι σωματοφύλακές του να τον απομακρύνουν. Οι εργαζόμενοι του φώναζαν «σώστε τις δουλειές μας», με τον ίδιο να απαντά ότι «αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Μου είπαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μου μιλήσουν. Ήρθα για αυτό».

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει μία συνάντηση του Μακρόν με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων. Η Λεπέν, νωρίτερα, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί το εργoστάσιο δεν θα κλείσει. Στον αντίποδα, ο Μακρόν είπε στους εργαζομένους ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα.

SHARE