Γαλλία: Ο Νικολά Σαρκοζί στηρίζει τον Φιγιόν

Αποτέλεσμα εικόνας για σαρκοζι φιγιονΤη στήριξή του προς τον Ρεπουμπλικάνο Φ.Φιγιόν εξέφρασε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο κεντροδεξιός πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί,  πέντε μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του α’ γύρου των εκλογών.

«Αγαπητοί μου φίλοι, αύριο η Γαλλία θα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.  Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να λάβει μία απόφαση, η οποία θα δεσμεύσει τη χώρα μας και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.  Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι ξεκάθαρος ως προς τις υποχρεώσεις του.
Θέλω να πω ξεκάθαρα γιατί υποστηρίζω τον Φρανσουά Φιγιόν:
Έχει την εμπειρία, την βούληση έχει το σχέδιο που θα επιτρέψει στην Γαλλία να εξασφαλίσει την αλλαγή από τα πέντε καταστροφικά χρόνια που γνωρίσαμε και να αποφύγει το ρίσκο των άκρων, τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς».
«Εργάσθηκα πέντε χρόνια μαζί με τον Francois Fillon, ήταν ο πρωθυπουργός μου, γνωρίζω ότι μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη.
Μπορεί να χαμηλώσει τη φορολόγηση των εταιρειών, να χαμηλώσει τους φόρους, να μετριάσει την μετανάστευση, να επαναφέρει την τάξη στη χώρα μας, να εγγυηθεί την ασφάλεια για τον καθένα από εμάς, μπορεί να αναβιώσει την Ευρώπη”

SHARE