Βουλή: Ένταση με τους συμβασιούχους του καναλιού – Πήγαν να πετάξουν έξω τα πράγματά τους

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από την Βουλή με συμβασιούχους του καναλιού. Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι της Βουλής η συντονίστρια του καναλιού επιχείρησε να πετάξει τα πράγματα των συμβασιούχων έξω από τα γραφεία και να ακυρώσει τα ονόματά τους από τις καρτέλες εισόδου, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβασή τους στο Κοινοβούλιο.

Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε ο φρούραρχος αναγκάστηκε να στείλει αστυνομικούς με την παρέμβαση των οποίων ηρέμησαν τα πνεύματα.
Στο μεταξύ, ο σύλλογος εργαζομένων της Βουλής προσπαθεί να μεταπείσει την υπεύθυνη του καναλιού έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια λίγο πριν τις εκλογές.

Αποφασισμένοι να προσέλθουν αύριο κανονικά στους χώρους εργασίας τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι , παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι χθες στο Κανάλι.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

SHARE