Βερολίνο: Το χρέος της Ελλάδας το 2018 – Διαψεύδεται το σενάριο για “οδικό χάρτη” εφέτος

Μέρκελ-Λαγκάρντ: Μαστίγιο στην αξιολόγηση, καρότο στο χρέοςΜια κρύο, μια ζέστη….Διαψεύδει η γερμανική κυβέρνηση τις πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt που έκανε λόγο για συμφωνία της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ ώστε να αποφασιστούν άμεσα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ακόμη κι αν εφαρμοστούν μετά το 2018.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ αλλά και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν δεν θέλησαν να απαντήσουν σε ερώτηση της Deutsche Welle για το κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες της Handelsblatt.

Ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup τον Μάιο του 2016. Δηλαδή ότι, σε περίπτωση που κριθούν αναγκαία, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα εξεταστούν το 2018. Όπως ειπώθηκε από το Βερολίνο προϋπόθεση είναι «η εφαρμογή του προγράμματος». Παράλληλα αναφέρεται πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ήδη υλοποιούνται από τον ESM «και συμβάλλουν ουσιαστικά στη βιωσιμότητα του χρέους».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών φον Τιζενχάουζεν, είπε ότι «η υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων θα έχει σημαντική επίδραση στη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους.» Παραπέμποντας στο Eurogroup δήλωσε ότι για τη διαχείριση του χρέους θα «ληφθούν αποφάσεις το 2018. Και αυτό εξακολουθεί να ισχύει για εμάς.»

Η Ουλρίκε Ντέμερ αναφερόμενη στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις τόνισε πως «βασικά δεν έχει αλλάξει τίποτα». Εξακολουθεί να ισχύει ο στόχος ότι θεσμοί και Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσουν σε «κοινές προϋποθέσεις».

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

http://www.bankwars.gr/handelsblatt-%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%86%cf%81%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d/

SHARE