ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η χώρα οδεύει σε νέες εκλογές


Ακαρπη απέβη και η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε προτείνει σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιο έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης του Προεδρικού Μεγάρου.

Τόνισε ότι παρερμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ

«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Ελληνες, δεν το πετύχαμε», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Ελληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης» στα οποία -όπως είπε είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΣ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».

Εντός ολίγου αναμένονται οι δηλώσεις και των άλλων πολιτικών αρχηγών που συμμετείχαν (όλοι εκτός της Αλέκας Παπαρήγα και του Νίκου Μιχαλολιάκου, που δεν κλήθηκε).

«Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έκανε δήλωση κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο.

SHARE