Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αυξάνει τον κατώτατο μισθό στο δημόσιο στα 50 δολάρια – Πληθωρισμός 720%!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 60% από την Πρωτομαγιά, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε μία προσπάθεια να ελέγξει την κοινωνική αναταραχή. Πρόκειται για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού τη φετινή χρονιά, που θα ευνοήσει τους εργαζομένους στο δημόσιο και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η νέα αυτή αύξηση αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 65.021 μπολίβαρ τον μήνα από 40.638. Με την επιπρόσθετη αύξηση στα κουπόνια για τρόφιμα διαμορφώνεται στα 200.021 μπολίβαρ, που δεν αντιστοιχούν ούτε στα 50 δολάρια το μήνα δεν θα πιάνει στη μαύρη αγορά, όπως μεταδίδει το BBC.

«Αποφάσισα να αυξήσω τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις και το ημερομίσθιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών, νοσοκόμων, αστυνομικών, στρατιωτικών και δασκάλων,» δήλωσε ο Μαδούρο, που κατηγόρησε για άλλη μία φορά τις ΗΠΑ ότι θέλουν να τον απομακρύνουν από την εξουσία προετοιμάζοντας από κοινού με την αντιπολίτευση πραξικόπημα εναντίον του.

Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο και φέτος μπορεί να φθάσει το 720% σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

SHARE