Προληπτικά στην εντατική για δύο 24ωρα ο Λουκάς Παπαδήμος

Λουκάς Παπαδήμος: Σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του

(upd) Στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα παραμείνει προληπτικά για άλλα δύο 24ωρα ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα και  τον τραυματισμό του χθες το απόγευμα στην Αθήνα, κατά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου του στο αυτοκίνητο του.

Η μετεγχειρητική πορεία εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν σήμερα (26/5/2017) ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου και οι θεράποντες ιατροί.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί όπως έπρεπε από τους ιατρούς.  Θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους στη ΜΕΘ εξαιτίας του τραύματος που έχει στον δεξί του μηρό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου.

«Το πιο σημαντικό τραύμα εντοπίζεται στον δεξιό μηρό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τραύμα το οποίο αντιμετωπίζεται καλά», είπαν οι θεράποντες ιατροί και συνέχισαν: «Ο ασθενής αναπνέει καλά, δεν χρειάστηκε να φορέσει καν μάσκα οξυγόνου.  Από το σύμπλεγμα των τραυμάτων που έχει, αυτό στον μηρό είναι το πιο βαθύ.
Το έχουμε περιποιηθεί και παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Το τραύμα έχει φτάσει μέχρι τους μυς».

Όπως είπαν, ο κ. Παπαδήμος είχε μικρές αμυχές στο πρόσωπο, ενώ δεν αντιμετώπισε ο ίδιος κάποιο πρόβλημα με την ακοή του ή την όρασή του. Όπως είπαν, αρχικά ήταν αγχωμένος και ανήσυχος, ωστόσο οι ιατροί τον ενημέρωσαν για την διαδικασία και στη συνέχεια ήταν ήρεμος και είδε ότι έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν.
«Εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε οπωσδήποτε 2 εικοσιτετράωρα στη ΜΕΘ για να δούμε τα ζωτικά του σημεία», πρόσθεσαν.

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, είναι πιθανό να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το τραύμα στο πόδι του – όπου έγινε η έκρηξη του φακέλου – έχει αντιμετωπιστεί από τους χειρουργούς που διενήργησαν καθαρισμό, ενώ και το μικρής έκτασης και βαρύτητας εισπνευστικό έγκαυμα που εντοπίστηκε – λόγω της έκθεσής του στο περιεχόμενο του φακέλου – δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο κ. Παπαδήμος διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο γύρω στις 18.10 το απόγευμα της Πέμπτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου:

Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».  

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής  υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. 

Οι συνοδοί του,  έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

SHARE