Αυτοκτόνησε ο Μανώλης Κυπριανίδης;

Ο μυστηριώδης θάνατος του επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη στη Ζυρίχη, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν επρόκειτο για  δολοφονική πράξη, όπως εκτιμήθηκε αρχικά, ή για αυτοκτονία.

Οι ελβετικές αρχές κλίνουν προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής βρέθηκε νεκρός στο πολυτελές σπίτι του στην Ελβετία. Ο θάνατός του αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν δολοφονική πράξη, καθώς στο σπίτι, υπήρχε έντονη μυρωδιά χημικού. Ωστόσο, οι ελβετικές αρχές δεν βρήκαν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό, ενώ αντίθετα βρήκαν άλλα που δείχνουν ότι  ο Κυπριανίδης έθεσε μόνος του τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, ακόμη και τώρα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο της αυτοκτονίας, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον επιχειρηματία σε αυτή την πράξη.

 

ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ…

Στη Ζυρίχη  βρέθηκε νεκρός ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης.

Οι ελβετικές αρχές, ερευνούν σενάρια δολοφονίας. Ο Μανώλης Κυπριανίδης υπήρξε πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής μέχρι το 2014.

Μετά την αποχώρησή του, είχαν γραφτεί πολλά για την τύχη που είχαν τα εξαφανισμένα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους της εταιρίας.

Παλαιότερα ήταν επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» καθώς είχε παντρευτεί την κόρη μεγαλομετόχου της εταιρείας, Μαρίνα Φλέγγα.

Το ζευγάρι χώρισε και ο Κυπριανίδης έγινε ζευγάρι με την γνωστή ηθοποιό, Μιμή Ντενίση, με την οποία επίσης χώρισε το 2011.

Με έντονη κοσμική ζωή και πλούσια ζωή ο Μ. Κυπριανίδης είχε απασχολήσει τον Τύπο και για το γεγονός ότι κατείχε το περίφημο ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα σπίτι-φιλέτο δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα. Για την ακρίβεια, το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη, την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».

 

 

SHARE