Αυστηρή προειδοποίηση Lagarde προς Αθήνα

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με συντεταγμένο τρόπο έθιξε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

“Αν δεν τηρηθούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας υπάρχουν οι κατάλληλες αναθεωρήσεις που μπορούν να γίνουν κάτι που σημαίνει είτε συμπληρωματική χρηματοδότηση και επιπλέον χρόνος ή έξοδος”, δήλωσε η Christine Lagarde σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24, όπως μεταδίδει το Dow Jones.

Για την τελευταία περίπτωση η Christine Lagarde δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι μια “συντεταγμένη έξοδος”.

Schaeuble: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. έχουν απορρίψει τις απαιτήσεις της Ελλάδας για την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble όπως μεταδίδει το  Dow Jones Newswires.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. ο Schaeuble δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι υπουργοί “είναι της άποψης, και αυτό το συμμερίζονται όλοι, πως ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα είναι έγκυρο”.

Ο Schaeuble χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην Ελλάδα, ωστόσο επέμεινε για τη νομιμότητα των καθορισμένων όρων για την παροχή βοήθειας.

“Αν η Ελλάδα – και αυτή είναι η επιθυμία της μεγαλύτερης πλειοψηφίας – θέλει να μείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να δεχτούν τους όρους”, δήλωσε ο Schaeuble από τις Βρυξέλλες όπως αναφέρει το Bloomberg. “Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν. Κανένας υπεύθυνος υποψήφιος δεν μπορεί να το κρύψει αυτό από το εκλογικό σώμα”.

Αναφέρθηκε εξάλλου με εγκωμιαστικά λόγια για την πρόοδο που έχουν σημειώσει Ιρλανδία και Πορτογαλία σημειώνοντας ότι και οι δύο χώρες σημειώνουν πρόοδο στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους.

“Οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε.

Westerwelle: “Σοβαρό πισωγύρισμα” η κατάρρευση των συνομιλιών στην Ελλάδα

Η κατάρρευση των συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα για το σχηματισμό κυβέρνησης αποτελεί ένα “σοβαρό πισωγύρισμα”, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Guido Westerwelle, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

“Είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα για την επειγόντως απαραίτητη εμπιστοσύνη προς την ετοιμότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις”, σημείωσε ο Westerwelle.

SHARE