Απόψε ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Α.Τσίπρας, αύριο η νέα κυβέρνηση

 

Το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να ορκιστεί πρωθυπουργός και να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τη δήλωση τουΠάνου Καμμένου για συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν ώστε να καθορίσουν τις υπουργικές θέσεις που θα αναλάβουν τα στελέχη των κομμάτων τους, ενώ η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει εκτός απροόπτου το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον επικεφαλής του Ποταμιού. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση με την Φώφη Γεννηματά προχώρησε περισσότερο από τα τυπικά συγχαρητήρια ώστε να υπάρχει από το ΠΑΣΟΚ μια επιπλέον στήριξη σε κυβερνητικές επιλογές. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν και τι έχει συμφωνηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται την Τετάρτη να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, ενώ δεν αποκλείεται στο τέλος του Σεπτέμβρη να πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες…

SHARE