Απόστολος Τζιτζικώστας: Υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ

 

ΝΔ: Κοντά στην ανακοίνωση υποψηφιότητας ο Απ. ΤζιτζικώσταςΟριστικό: Ο Απ.Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ με δήλωσή του στο Facebook.

O  κ. Τζιτζικώστας επιμένει στην ανάγκη για αλλαγές και την ανάγκη «νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».

Tάσσεται υπέρ της εκλογής από τη βάση και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε «όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

«Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα» καταλήγει στη δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα: 

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.

Απόστολος Τζιτζικώστας

 

Tην υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγές της ΝΔ εκτιμούσαν  ότι ο κ. Τζιτζικώστας θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τα επιχειρήματα που βάζουν στο τραπέζι οι υποστηρικτές αυτής της υποψηφιότητας, είναι πως ο περιφερειάρχης έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει η νέα κεντροδεξιά για να περάσει στην επόμενη φάση της.

Είναι νέος, έχει εκλεγεί με 70% σχεδόν στην Κεντρική Μακεδονία και θεωρείται από τα πρόσωπα με πολιτικό μέλλον στη «γαλάζια» παράταξη.

Μέχρι στιγμής, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποβάλει επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

 

Ο ΑΔΩΝΙΣ

Δεν απέκλεισε ο Άδωνις  Γεωργιάδης το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία  της Ν.Δ. και μιλώντας στο Μega εξήγησε ότι η απόφασή του θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο που θα δώσουν.

Ερωτηθείς αν οι επόμενες κινήσεις του εξαρτώνται και από αυτές του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν στενή προσωπική σχέση και για αυτό δεν έχει νόημα να είναι και οι δύο υποψήφιοι.

Εξάλλου, είπε ότι νομίζει πως θα ήταν χρήσιμη μια υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο ανέφερε ότι του είναι εξαιρετικά συμπαθής.

 

 

SHARE