ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ: Όλα “παίζονται” – Δημοσκοπήσεις φέρουν με 0,5% μπροστά είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Οι δημοσκόποι σε κατάσταση …τρέλας. Οριακό φαίνεται το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, σίγουρα μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 29,5%.

Στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το site tovima.gr, που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.
Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ.Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ΚΑΠΑ.

Μάχη ψήφο με ψήφο μέχρι τις κάλπες
Διαβάστε αναλυτικά τη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται  οριακά του Βαγγέλη Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.
Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εκλογικό θρίλερ – Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 29,5%.

Στην τρίτη θέση έπεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% , ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% , το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5% , η Ένωση Κεντρώων με 4% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εξασφαλίζουν ποσοστό κάτω του 3% (2,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 6%.

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PRO RATA: Μπροστά με 4 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% έναντι 24% της Ν.Δ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στην τέταρτη ισοψηφούν Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 5%.
Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 3% ενώ οι ΑΝΕΛ μόλις 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου διαμορφώνεται στο 15%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 59% ενώ της Ν.Δ. στο 83%.

SHARE