«Αποκεφαλίζουν» τους υπεύθυνους στην JPMorgan

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας JPMorgan Chase, που σχετίζονται με τις ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, όπως ανέφερε χθες στον ιστότοπό της η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Και τα τρία πρόσωπα είχαν θέσεις – κλειδιά στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα σε εβδομάδες, λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις εξελίξεις που επικαλείται η εφημερίδα, η Ίνα Ντριού, που ήταν επικεφαλής του επενδυτικού τομέα από το 2005, και οι Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, θα αποχωρήσουν.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «η φάλαινα του Λονδίνου» μεταξύ συναδέλφων του για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες μπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε χθες ότι η διοίκηση της εταιρείας διέπραξε σφάλμα όταν δεν ανέλαβε δράση γρήγορα όταν διατυπώνονταν ανησυχίες.

«Κάναμε ένα φρικτό, τρομερό λάθος», είπε ο Ντάιμον στην εκπομπή “Meet the press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Σχεδόν δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό». Επίσημα, η JPMorgan Chase δεν σχολίασε το δημοσίευμα περί των αποχωρήσεων.

SHARE