Αποκάλυψη της “Καθημερινής”: Οι ΗΠΑ καθοδηγούσαν τον Α.Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο

Έτσι καθοδήγησε η Ουάσινγκτον τον Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», σε απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, φαίνεται ότι  οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Α. Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στην Α.Μέρκελ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο.

Στόχος του τηλεγραφήματος ήταν η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, οι οποίες θα παρείχαν τη στηριξή τους στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία «με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από τη σημαντική συνάντηση Λιου – Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα.

Σε άλλο επίκαιρο σημείο του τηλεγραφήματος, αναφέρεται ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων».

 

https://i2.wp.com/3.bp.blogspot.com/-j71kpGQrZ5I/VgbEeO4aacI/AAAAAAAKW2k/EtKATteABTs/s1600/1801915.jpg?w=696

SHARE