Απεγνωσμένοι οι Έλληνες νέοι – Το 70% θέλει να μεταναστεύσει

Αρνητικά επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση είναι οι περισσότεροι νέοι Έλληνες ο οποίοι σύμφωνα με έρευνα της «Focus Bari» σε ποσοστό που φτάνει έως και το 70% σκέφτονται πολύ σοβαρά το να μεταναστεύουν. Η έρευνα με θέμα «Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των…
20χρονων» διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας εξαμήνου στο μάθημα Έρευνας Αγοράς της Ξ. Κούρτογλου στo Πάντειο Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με αυτήν, το 76% των ερωτηθέντων θεωρούν ως ιδανική λύση για να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, την μετανάστευση.

Επίσης σημαντικό είναι και το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν πως δεν πρόκειται μένοντας στην Ελλάδα να διαμορφώσουν μία καλύτερη κοινωνία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θέλουν σε μικρή ηλικία να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Ωστόσο μέχρι στιγμής απ’ όσο φαίνεται όλα αυτά μένουν στο επίπεδο της σκέψης, καθώς το 53% όσων δήλωσαν πως θέλουν να φύγουν από την χώρα, τόνισαν πως κάτι τέτοιο παραμένει ως σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού τους και πως οι περισσότεροι δεν έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια.

Επίσης το 17% δηλώνει αποφασισμένο να μεταναστεύσει έχοντας ήδη κινήσει τις διαδικασίες, λόγω της ανεργίας στην Ελλάδα ενώ ένα 16% δηλώνει πως θέλει να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση.

Από την άλλη, υπάρχει και ένα 14% το οποίο πιστεύει πως ανήκει στην γενιά που θα προσπαθήσει και θα καταφέρει να βελτιώσει την κατάσταση της χώρας

SHARE