>ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΟΥΚΑ

>

Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη τεσσάρων επιστολών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα από την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, με τις οποίες προειδοποιούσε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας, την επικείμενη κρίση χρέους και…

το πρόβλημα δανεισμού της χώρας. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, από αυτές διαφαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ότι η χώρα οδηγείτο στο χείλος της χρεοκοπίας και την έξοδο από τις αγορές, σχεδόν από τα τέλη του 2008.

Σύμφωνα πάντα με το “Βήμα της Κυριακής”, σε μία από τις επιστολές με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2008, ο κ. Δούκας τόνιζε ότι το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο η χώρα θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.
Με αφορμή το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης παρατήρησε χαρακτηριστικά: “Οι βαρόνοι της ΝΔ την βρήκαν από έναν Δούκα … Ο Πέτρος Δούκας αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήξερε που οδηγούνταν τα πράγματα και δεν έλαβε τα μέτρα που επιβάλλονταν”.
SHARE