Ανησυχία Ντράγκι για το ελληνικό χρέος – “Αναμένουμε λύση στο Eurogroup”

Ντράγκι: Η ΕΚΤ ανησυχεί για το ελληνικό χρέοςH Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσμένει μία λύση στο πλαίσιο του Eurogroup που θα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Στην ίδια επιστολή, ο κεντρικός τραπεζίτης τονίζει ότι πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η χρονική περίοδος, κατά την οποία η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει ρεαλιστικά τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το 2018.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω διατήρησης της εφαρμογής των πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί αλλά και μέσω της ισχυρής πολιτικής στήριξης που της παρέχουν οι εταίροι της. Ως εκ τούτου, αναμένουμε να υπάρξει λύση στο Eurogroup, η οποία θα βοηθήσει στην επανάκαμψη της εμπιστοσύνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους», αναφέρει ηεπιστολή  Ντράγκι.

SHARE