ΑΝΕΛ – Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: “Πυροβολεί” τον Β. Μεϊμαράκη, στάζει …μέλι για τον Α. Τσίπρα

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ εγγυήτρια και προστατεύουσα δύναμηΟ πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, είπε ότι σήμερα το βράδυ επέστρεψαν από το Παρίσι τέσσερις εισαγγελείς που ασχολούνται με την Λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση Παπασταύρου και οι οποίοι πήραν κατάθεση από τον κ. Ερβέ Φαλτσιανί.

Πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Λίστα Λαγκάρντ περιέχει περισσότερα ονόματα, καθώς ορισμένα “κόπηκαν” από το αντίγραφό της που παραδόθηκε στην Ελλάδα. Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν κατέθεσε ο κ. Φαλτσιανί, τότε “θα ανοίξουν οι offshore των γερμανικών μιζών” και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, ακόμα και εντός της εβδομάδος.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του προέδρου της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκη, έθεσε το ερώτημα γιατί ο κ. Μεϊμαράκης δεν ζητά να γίνει μια εξεταστική επιτροπή προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Αναφορικά με τον ίδιο, είπε ότι δεν εκκρεμεί καμία ποινική δίκη στην οποία να εμπλέκεται, ενώ έχει κερδίσει την δίκη με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκο Παπανδρέου, σε ότι αφορά την υπόθεση των CDS.

Σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι οι νόμοι του θα υπογραφούν, ωστόσο επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάγεται στο Αγγλικό Δίκαιο, προβλέπει ότι το ΤΑΙΠΕΔ παραμένει στην Ελλάδα έχει τριετή ορίζοντα εφαρμογής και προνοεί για την εισροή πόρων που θα διοχετευθούν στην ανάπτυξη.

Ως αρνητικά σημεία της συμφωνίας ανέφερε την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την φορολόγηση επιχειρήσεων και την επιβάρυνση των ασφαλιστικών Ταμείων, ζητήματα, τα οποία, όπως είπε, “θα τα παλέψουμε”.

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της εθνικής συμφιλίωσης, που πολιτικά την στήριξε ο Παύλος Μπακογιάννης, τόνισε ότι σε αυτήν σαφώς χωρά η κεντροδεξιά η οποία όμως δεν έχει σχέση με την Siemens, ή την Λίστα Λαγκάρντ, “στην οποία είναι ο κ. Παπασταύρου”.

Εκτίμησε, ότι μετά “την ήττα που θα υποστεί η ΝΔ”, θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι “ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν την πλήρη κάλυψη του Β. Μεϊμαράκη”.
Χαρακτήρισε τους ΑΝ.ΕΛ., ως εγγυήτρια και προστατεύουσα δύναμη, στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης, σειράς ζητημάτων που αφορούν τις παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας, ζητήματα Ορθοδοξίας, μεταναστευτικών ροών, αλλά και ζητημάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τέλος, τόνισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. τάσσονται υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και κατέληξε στην συνέντευξή του λέγοντας χαρακτηριστικά “η χημεία με τον Τσίπρα είναι καλή”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

SHARE