Αλαβάνος: Έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει και έξοδο από το ευρώ

Η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη, αλλά με προοπτική, διαδικασία αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέκος Αλαβάνος σε άρθρο του που δημοσιεύει στο site iskra.gr.

«Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λεει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, η αποχώρηση από το ευρώ σε συνδυασμό με την κατάργηση της δανειακής σύμβασης θα νοηματοδοτηθεί θετικά από τον απλό κόσμο με ένα βασικό όρο: αν γίνει πειστική ως η μόνη απάντηση στον συνταξιούχο που το μηνιάτικο του φτάνει για μια βδομάδα, στο νέο άνεργο που περιφέρεται χωρίς σκοπό, στο μικροκαταστηματάρχη που δεν περνάει πια από τον δρόμο που ήταν το μαγαζάκι του γιατί δεν αντέχει τον πόνο.

Ο Αλέκος Αλαβάνος προτείνει τρεις λύσεις για την Ελλάδα: Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής σύμβασης, την με προοπτικές προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ, και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που προειδοποιεί ότι θα δημιουργήσει πανικό, χάος και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση.

SHARE