Αλέξης Μητρόπουλος: Πρώτος σε σταυρούς, τελευταίος στην κομματική λίστα

Αποδέχθηκε τη μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος - ΒΙΝΤΕΟ“Σύντροφε πρόεδρε σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι καλή επιτυχία. Σας τιμώ Αλέξης Μητρόπουλος” Αυτό είναι το μήνυμα – sms,  που έγραψε στον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αποδεχόμενος τελικά να καταλάβει την τελευταία, μη εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική να εκφράσω και με αυτή τη θέση αυτόν τον πολύπαθο λαό που με τίμησε”, είπε μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε:

«Θέλω να δείξω με ανωτερότητα και θα τους αποδείξω, ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι. Αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος στην κάλπη. Δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος».

Το βράδυ της Παρασκευής με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είχε πει ότι δεν θα αποδεχθεί αυτή την πρόταση και θα αρκεστεί στη μη ανάμειξή του στις εκλογές.

 

Η Επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Την τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου, στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, «εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», εισηγήθηκε την προηγούμενη ημέρα  η Επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς την Κεντρική Επιτροπή.

«Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σύντροφος Αλέξης Μητρόπουλος.

Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

 

Η κόντρα για τον Μητρόπουλο

Στις τοποθετήσεις τους, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να έχουν διαφορετικές εκδοχές ως προς την αιτία που τον οδήγησε στο «κόψιμο» από τα ψηφοδέλτια.

Υπήρξαν στελέχη που υποστήριξαν ότι η πολιτική του διαφοροποίηση ήταν εκείνη πoυ τον οδήγησε εκτός εκλόγιμης θέσης. Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «δεν είναι το οικονομικό ζήτημα, το οποίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει, αλλά το πολιτικό» και εξήγησε: «Το ότι έγινε η αποδόμηση – από το Φλεβάρη ως τώρα – με τις παρεμβάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης σε άλλη γραμμή από αυτή του κόμματος».

Αντιθέτως, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε αναφορά στις οικονομικές εκκρεμότητες: «Δεν είναι το πολιτικό αλλά το ανοιχτό ζήτημα του άλλου θέματος» είπε

 

Πρώτος σε σταυρούς

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Περιφέρεια Αττικής.
Συγκέντρωσε 42.455 σταυρούς, 8.109 περισσότερους από τον δεύτερο του ψηφοδελτίου .

SHARE