Αθωώθηκε για την υπόθεση της «Παγίας» ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Στις φυλακές οδηγείται η διαχειρίστρια της «Παγίας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 15 ετών για το έλλειμμα που αποκαλύφθηκε στο συγκεκριμένο ταμείο.

Το δικαστήριο, παρότι της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, εντούτοις αποφάσισε να μη χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Η καταδικασθείσα πρώην δημοτική υπάλληλος -μοναδική εκ των συνολικά 16 κατηγορουμένων που τιμωρήθηκε για την υπόθεση- κρίθηκε ένοχη για απιστία στην υπηρεσία και, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ζημία που προκλήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπολογίζεται σε 295.460 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αθώωσε για την υπόθεση τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως επίσης τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη.

Εξάλλου, αθωωτική ή απαλλακτική, ανάλογα με την περίπτωση, ήταν η απόφαση για τους δέκα κατηγορούμενους υπαλλήλους του Δήμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE