ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Πτώση λόγω Fed – Ντράγκι

Πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την υψηλή αποτίμηση των μετοχών, με τις τράπεζες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρίες εμπορευμάτων να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η σημερινή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, εν μέσω ανησυχίας για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα, καθώς και οι δηλώσεις Ντράγκι ο οποίος επανέλαβε ότι η ΕΚΤ δεν θα επενεξατάσει τη νομισματική της πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,6% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραφε απώλειες 0,7%. Ο μόνος κλάδος που βρισκόταν σε θετικό έδαφος ήταν αυτός των ακινήτων, που σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,5%.

Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν πτώση αφού τα αμερικανικά αποθέματα αργού που ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ οδήγησαν πτωτικά τις τιμές πετρελαίου. Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση 1,3% ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν απώλειες 1,1% υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων.

SHARE