ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Νευρικότητα – Βρετανία, ΕΚΤ, Κατάρ δίνουν τον τόνο

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις σε Βρετανία, ΕΚΤ και Κατάρ να δίνουν τον τόνο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,13% στις 7.531 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε πτώση 0,19% στις 12.665 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε απώλειες 0,15% στις 5.261 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε οριακή πτώση 0,08% στις 389 μονάδες.

Στο μέτωπο των τραπεζικών εξελίξεων, στην Banco Santantder περνάει η Banco Popular Espanol, καθώς η ΕΚΤ έκρινε πως ήταν πιθανό να καταρρεύσει .

Η Santander από την πλευρά της δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της εξαγοράς της Popular και πως η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά όλων των μετοχών και κεφαλαιακών εργαλείων της στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ουδέτερη επίπτωση στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Santander.

ΑΣΙΑ

Νευρικότητα επικρατεί ακι σήμερα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις επιπτώσεις της κρίσης με το Κατάρ.

Στο Τόκιο επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις κατά την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 4,72 μονάδες, σε ποσοστό 0,02%, και διαμορφώθηκε στις 19.984,62 μονάδες.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ενισχυόταν 1% στις 3.153 μονάδες.

Πτώση 0,26% στις 25.928 μονάδες κατέγραφε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές της Ασίας, καθώς συνεχίζεται η υπερπροσφορά του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, παρά την κρίση με το Κατάρ στον Περσικό Κόλπο, αλλά και την μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 50,05 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 7 σεντς. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχωρούσαν 0,7% στα 47,87 δολάρια το βαρέλι.

SHARE