ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX μετά τη νίκη Μέρκελ

Σε νέο ιστορικό υψηλό ενισχύεται ο δέικτης DAX στη Φρανκφούρτη μετά τη νίκη του CDU της Άγγελα Μέρκελ στο κρατίδιο Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η οποία αποτελεί προπομπό για επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές  χάρη και στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και μια σειρά από επιχειρηματικές συμφωνίες ενώ η παγκόσμια κυβερνοεπίθεση ενίσχυσε τις μετοχές των εταιριών που ασχολούνται με την ασφάλεια του λογισμικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,2%, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,3% αφού ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE ενισχυόταν κατά 0,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα αφού οι υπουργοί Ενέργειας των δύο μεγαλύτερων παραγωγών παγκοσμίως, της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, δήλωσαν ότι η μείωση της παραγωγής αργού θα παραταθεί. Η κοινή αυτή δήλωση προσέφερε στήριξη στις μετοχές εμπορευμάτων, με τους δείκτες πρώτων υλών και πετρελαίου να ενισχύονται κατά 1% και 0,8% αντίστοιχα.

SHARE