ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Μικρή άνοδος με την Nokia στο +6%

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Άνοδο άνω του 6% σημείωσαν οι μετοχές της Nokia στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τουλάχιστον έτους, αποτελώντας την εξαίρεση σε ένα κατά τα άλλα αναιμικό ξεκίνημα σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης να υποχωρούν λόγω της μείωσης των τιμών μετάλλων. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,2% ενώ τα bluechips της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο 0,3%.

Άνοδο 1% σημείωσαν νωρίτερα οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρίες χάρη στο άλμα των μετοχών της Nokia στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016 ύστερα από το διακανονισμό διαμάχης με την Apple αναφορικά με μια πατέντα.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών. Η BHP Billiton, η Rio Tinto και η Anglo American κατέγραψαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 0,9% και 1,2% καθώς μειώθηκε η τιμή του χαλκού.

Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,1%, παραμένοντας κοντά στα πρόσφατα υψηλά επίπεδά του, καθώς η αδύναμη στερλίνα συνεχίζει να στηρίζει τον δείκτη, του οποίου οι εταιρίες έχουν κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό.

Η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ανεστάλη μετά το θάνατο τουλάχιστον 22 ατόμων, μεταξύ τους και παιδιών, σε επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα). Η επίθεση δεν είχε ιδιαίτερο άμεσο αντίκτυπο στην αγορά, αν και οι μετοχές της εταιρίας θεματικών πάρκων Merlin Entertainments σημείωσαν πτώση άνω του 1%.

SHARE