ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Ανακούφιση! Άλμα 4% στο Παρίσι, ράλι στις τράπεζες μετά τη νίκη Μακρόν

Μεγάλα κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης καθώς προεξοφλούν νίκη του Μακρόν έναντι της Λεπέν και στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας στις 7 Μαίου.

Άλμα 4% καταγράφει στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.264 μονάδες, καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2015.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραφαν οι μετοχές των γαλλικών εταιριών και τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη της ευρωζώνης να ενισχύεται πάνω από 5% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών ενώ τα blue chips στο Παρίσι ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.

Οι εννέα από τους δέκα τίτλους με τη μεγαλύτερη άνοδο στον πανευρωπαϊκό δείκτη ήταν τραπεζικοί, με την Commerzbank, την Societe Generale και την UniCredit να ηγούνται της ανοδικής τάσης και να ενισχύονται πάνω από 8%.

Ράλι καταγράφουν οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών με την Credit Agricole να ενισχύεται 10%, την BNP Paribas να σημειώνει άνοδο 8,1% και τη Societe Generale να κερδίζει 9,2%.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 9 μονάδες βάσης στο 0,792%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,7% στις 7.235 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 2,3% στις 12.321 μονάδες.

Άλμα για το ευρώ

΄Αλμα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών καταγράφει το ευρώ μετά την νίκη Μακρόν στο α΄γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και τη διαφαινόμενη εκλογή του στις 7 Μαϊου.

Ο κίνδυνος εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ και την Ε.Ε. απομακρύνεται καθώς λιγοστεύουν οι πιθανότητες εκλογής της Μαρίν Λεπέν.

Το ευρώ ενισχυόταν στα 1,091 δολ (υψηλό ημέρας) από 1,0727 την περασμένη Παρασκευή, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016.

SHARE