ΑΓΟΡΕΣ: Βουτιά πετρελαίου στα 45,72 δολάρια – Χρυσός στα 1.288,34 δολ. – Μικρές απώλειες στα χρηματιστήρια

Τα συμβόλαια Ιουλίου για το αμερικάνικο αργό υποχώρησαν κατά 5,1%,  στα 45,72 δολάρια ανά βαρέλι.
Το αργό κατέγραφε απώλειες όλη τη μέρα, καθώς τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων. “Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (εξαιρουμένων των αποθεμάτων στο στρατηγικό αποθεματικό πετρελαίου) αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια από την προηγούμενη εβδομάδα”, ανέφερε η εβδομαδιαία έκθεση.
Οι επενδυτές ανέμεναν μείωση κατά 3,137 εκατ. Βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με μικρές απώλειες έκλεισαν  τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν  την προσοχή τους στις αυριανές εκλογές στη Μ.Βρετανία, στην κρίση στην αραβική χερσόνησο και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα των Συντηρητικών και θεωρείται δύσκολη η αυτοδυναμία για την πρωθυπουργό Theresa May.

Η ΕΚΤ  αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της επικαλούμενη την αδυναμία του δομικού πληθωρισμού που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα.

Ο πανευρωπαϊκός Europe Stoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε πτώση 0.16%.

Ο Dax υποχώρησε κατά 0,14%, ο  FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,62% και ο CAC40 υποχώρησε κατά 0,07%.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX υποχώρησε κατά 0,07%, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση της τάξης του 0.1%, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI έχασε 0.56%.

ΧΡΥΣΟΣ

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά  0,33% στα 1.288,34 δολ. ανά ουγγιά.

 

SHARE