ΑΓΟΡΕΣ -ΑΣΙΑ: Οι γεωπολιτικές ανησυχίες δίνουν τον τόνο

Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να συντηρούν το κλίμα αβεβαιότητας.

Η ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη χερσόνησο της Κορέας, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση κατά της Συρίας, εντείνει την ανησυχία για περαιτέρω αναστάτωση σε γεωπολιτικό επίπεδο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ενισχύει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο  0,7% στις 18.797 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρούσε 0,05% στις 24.257 μονάδες. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε πτώση 0,6% στις 3.266 μονάδες.

Σταθεροποιητικά οι τιμές του πετρελαίου

Σταθεροποίηση με αυξητικές τάσεις καταγράφεται σήμερα το πρωί στις τιμές του πετρελαίου μετά την ενίσχυση της ζήτησης κι ενώ παραμένει το κλίμα αβεβαιότητας για την πορεία των εξελίξεων στη Συρία.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διαμορφώθηκαν στα 55,28 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 4 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10 σεντς στα 52,4 δολάρια το βαρέλι.

Η εντατικοποίηση της δραστηριότητας στις αμερικανικές πετρελαϊκές γεωτρήσεις, ασκεί πιέσεις στις διεθνείς αγορές για τη συνέχιση της τάσης μείωσης των πετρελαϊκών τιμών.

SHARE