ΑΓΟΡΕΣ – ΑΣΙΑ: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα σε ΗΠΑ – Κίνα, Fed

Eν αναμονή της συνάντησης Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του βρίσκονται οι αναλυτές στις αγορές της Ασίας, εν μέσω ανησυχίας για τον κίνδυνο εμπορικού «πολέμου».  Παράλληλα αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Οι αγορές λαμβάνουν στήριξη από την άνοδο στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων, με τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο να κλείνει με άνοδο 0,28% στις 18.863 μονάδες.  Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε 0,15% στις 24.219 μονάδες. Ο Shanghai Composite Index ενισχυόταν 1,4% στις 3.267 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τις ενδείξεις ομαλοποίησης της διάθεσης πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έναντι της πλέον χρόνιας υπερπροσφοράς του.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 54,46 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 29 σεντς ή 0,5% από την χθεσινή συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 33 σεντς ή 0,7% στα 51,4 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων.

SHARE