Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ για την επιστολή του ΣΕΒ

«Ο ΣΕΒ για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ είναι η συντριβή του μέσου μισθού, το γκρέμισμά του κάτω από τα 500 ευρώ για όλους –και ειδικά για τους νέους να δουλεύουν για 300 και 400 ευρώ με ατομικές συμβάσεις.

Αυτό το κρύβουν συνειδητά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι διεκδικούν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να σταματήσει η μείωση των μισθών», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την επιστολή του ΣΕΒ προς τη ΓΣΕΕ και το υπουργείο Εργασίας.

«Το αν θα ισχύσει τώρα ή λίγους μήνες αργότερα η μετενέργεια είναι λεπτομέρεια για τους βιομηχάνους. Το τσάκισμα της κλαδικής σύμβασης, ο κατώτατος μισθός της εξαθλίωσης είναι μόνο το πρώτο βήμα στη μισθολογική και εργασιακή κόλαση που θέλουν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους οι μεγάλοι καπιταλιστές, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρέπει να χρησιμοποιήσουν επειγόντως την ταξική τους ενότητα και δύναμη και την ψήφο τους», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

SHARE