Άναψε φωτιές ο Κούλογλου: Κακώς ρίξαμε τον Σαμαρά – Ή παίζουμε με τους κανόνες ή καταστροφή!

Κούλογλου: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Στην παραδοχή ότι «ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν την άφησε να κλείσει την αξιολόγηση» προέβη στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Στέλιος Κούλογλου.

«Εχουν γίνει στο παρελθόν λάθη από αξιωματικές αντιπολιτεύσεις να προκαλούν πολιτικές εξελίξεις για να γίνουν κυβέρνηση και τους γυρνάει μπούμερανγκ», τόνισε ακόμη ο κ. Κούλογλου, σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές. Υποστήριξε δε ότι «αν συμβεί αυτό και βρεθεί στην κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με χειρότερα προβλήματα». «Ο κάθε καινούργιος έρχεται μετά και σπάει τα μούτρα του», πρόσθεσε.

Οσον αφορά τα μέτρα τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για «υποχρεωτικές κινήσεις σε συνθήκες ασφυξίας», κρατώντας αποστάσεις από το αν με αυτά διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της Ελλάδας. «Και αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά εκλογές» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για καλύτερες συμφωνίες όσο περνάει ο χρόνος»

ΚΑΙ ΣΤΟΝ Focus Fm 

Τα ίδια ακριβώς και …ακόμα περισσότερα, είπε ο ευρωβουλευτής και στη συνέντευξή του στο Focus Fm

«Θα πρέπει να περιμένει κανείς να τελειώσει η θητεία μιας κυβέρνησης και να αξιολογηθεί για το έργο της και όχι να προκαλεί εκλογές γιατί αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και πρόβλημα στη διαπραγμάτευση. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το συνεχόμενο αίτημα της ΝΔ να ζητά εκλογές γιατί έξω δίνουμε την αίσθηση ότι είμαστε σε άλλο πλανήτη όταν ζητάμε εκλογές. Και με αυτή τη λογική ήταν λάθος το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές το 2014. Έπρεπε να αφεθεί ο Σαμαράς να αφήσει τη βρώμικη δουλειά να πάρει τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Ερωτηθείς για το  σύνθημα «go back» που έλεγε για την κυρία Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανήκει σε μια προηγούμενη περίοδο».

«Όλοι έχουμε ωριμάσει και έχουμε καταλάβει ότι ο συσχετισμών δυνάμεων είναι πάνω από όλα. Και αυτή τη στιγμή είναι αρνητικός για τη χώρα μας. Υπάρουν ισχυρότεροι παίχτες που είναι αυτοί που επιβάλουν τους κανόνες. Ευτυχώς ή δυστυχώς θα πρέπει να παίξεις με αυτούς τους κανόνες διαφορετικά θα πρέπει να καταστραφείς» .
Κληθείς να εξηγήσει γιατί ως ευρωβουλευτής εκφράζει αυτή τη θέση είπε ότι «εμείς οι ευρωβουλευτές βλέπουμε πιο ψύχραιμα το τοπίο υιοθετούμε μια πιο ψύχραιμη τακτική γιατί βλέπουμε τα πράγματα πό απόσταση».

Υποστήριξε ακόμα ότι «αυτή τη στιγμή με τα προβλήματα που έχουμε δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς συναίνεση. Όχι οικουμενική κυβέρνηση αλλά συναίνεση. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία αλλά αυτό προϋποθέτει και μια σοβαρή αντιπολίτευση».

Μιλώντας τέλος για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος είπε ότι «είναι νόμιμη και πολιτικά δικαιολόγημένη» προσθέτοντας ότι «αυτό αναγκαστικά δεν σημαίνει αποχώρηση των ΑΝΕΛ για να έρθουν οι άλλοι».

Σημείωσε, τέλος, ότι η πολιτική σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έγινε γιατί «όπως είχαν διαταχθεί οι πολιτικές δυνάμεις το 2015 , οι ΑΝΕΛ δεν ήταν παλιός πολιτικός φορέας στη λογική μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Το δίπολο αυτό έχει ξεπεραστεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ υπέγραψαν το Μνημόνιο».

SHARE