Α. Γεωργιάδης: Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο, παραιτούμαι παραγραφής, θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών

Óôéãìéüôõðï áðü ôçí ðñþôç çìÝñá ôçò óõæÞôçóçò óôçí ÂïõëÞ ãéá ôçí ðáñï÷Þ øÞöïõ åìðéóôïóýíçò óôçí êõâÝñíçóç, ôçí ÔåôÜñôç 8 Ïêôùâñßïõ 2014// ÁÄÙÍÉÓ ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Για εκστρατεία λάσπης εναντίον του έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε το δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη να γράψει ότι «ο Άδωνις ζητάει εκλογές για να υπάρξει παραγραφή».

“Έχει υπάρξει παραγραφή από τις εκλογές του Αυγούστου”, διευκρίνισε και προκάλεσε  την κυβέρνηση να γίνει προκαταρκτική. “Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο και παραιτούμαι κάθε παραγραφής” και πρόσθεσε ότι “θα σας κάνω εκεί ρεζίλι των σκυλιών”. Συμπλήρωσε ότι “σκέφτομαι ότι κι εσείς κ.κ Πολάκη, Ξανθέ και Κουρουμπλή δεν έχετε καμία αντίρρηση να ελεγχθούν τα δικά σας πεπραγμένα”.

Υπογράμμισε δε ότι “η Μανωλίδου ήταν η επικεφαλής των προσλήψεων στο ΕΚΕΠΥ. Και την μπέρδεψε ο Πολάκης με τη γυναίκα μου. Και δεν της έχει ζητήσει συγγνώμη ακόμα”. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “ο κ. Πολάκης με κατηγόρησε για παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως η Δικαιοσύνη δεν με έχει καλέσει καν. Όμως στον κ. Πολάκη έχει ασκηθεί δίωξη σε τρεις υπαλλήλους του”.  “Θα αφήσετε να πάνε φυλακή οι τρεις υπάλληλοι του κ. Πολάκη;. Ο λεβέντης γενναίος πολάκης θα αφήσει τους υπαλλήλους του να πάνε φυλακή; Τόσο γενναίος είναι;”, αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με την υπόθεση του Ντυνάν δήλωσε πως “ορκίζομαι ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος μη ομοφοβικός. Έτσι καταλήγει ο Μαρτίνης στην κατάθεση. Δεν ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε έναν άνθρωπο που λόγω της φυλακής είναι σε σύγχυση;” και πρόσθεσε “μόλις εγώ έβγαλα από διοίκηση του Ντυνάν τον Μαρτίνη μπήκε φυλακή. Και τον υπερασπίζεστε;”.
“Ψηφίστε προκαταρκτική επιτροπή και πάμε τώρα στο Δικαστήριο”, κάλεσε την κυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι “δεν βγάλατε δελτίο τιμών το 2015. Λέγατε ότι θα βάζατε ενοποιημένο ριμπέιτ. Αν το βάζατε θα παίρνατε 140 εκατομμύρια ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία. Το κάνατε; Γιατί κάνατε τεράστιο δώρο στην φαρμακοβιομηχανία”.

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε ότι κατέθεσε σειρά ελέγχων στα πρακτικά. Από ΣΔΟΕ, Υπ.ΟΙΚ Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.”Σας προκαλώ να καταθέσετε αν έχετε την απάντηση υπηρεσίας ΚΕΕΛΠΝΟ για αυτούς τους δήθεν 23 διορισμούς που έκανα” και πρόσθεσε ότι “καταθέτω στο Σώμα την καταγγελία εργαζομένων. Το Σάββατο ο Ρόζενμπεργκ προσπάθησε να αλλοιώσει το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να μην ελέγξουμε γιατί πήγε η αστυνομία;”.

Ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι “ο τροχός γυρίζει. Η πλειοψηφία θα αλλάξει και όλα αυτά θα ερευνηθούν. Καλύτερα για εσάς αν ερευνηθούν τώρα παρά τότε”.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι περίπου 85 δισ. ήταν μαύρο χρήμα που κατασπαταλήθηκε στον τομέα της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη «βρυκόλακα που βγήκε από την ντουλάπα» όταν ο τελευταίος είπε ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο.

Παράλληλα χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαυσωλείο της διαφθοράς», ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και πάλι στον Αδωνι Γεωργιάδη και στον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Τόσα κι άλλα τόσα θα βγουν από την επιτροπή και ο ελληνικός λαος να ξέρει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν την έχουν στο χέρι και θα τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και θα δοθεί κάθε δυνατότητα να βρεθεί η διαδρομή του χρήματος μέσα από λογαριασμούς. Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι», πρόσθεσε.

 

Να σημειωθεί ότι οι αντεγκλήσεις Πολάκη – Γεωργιάδη προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Οι προσπάθειες του να μη συνεχιστεί άλλο η αντιπαράθεση τους, προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του.

«Η βεντέτα που έχει στηθεί σε άλλες διαδικασίες μεταξύ σας δεν θα αναπαραχθεί σε αυτήν εδώ την αίθουσα… Δεν είναι τηλεοπτικό πάνελ η Ολομέλεια» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

SHARE