Ως εδώ κύριοι της τρόικας! Έξαλλος μαζί τους ακόμα και ο Γ.Στουρνάρας

Στην κόψη του ξυραφιού η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός συναντάται με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ παρών είναι και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, τον οποίο χθες, οι τροικανοί “έστησαν” στο προκαθορισμένο ραντεβού. όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι τα πάντα θα παιχτούν στις συζητήσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος δε φέρεται καθόλου διατεθειμένος να δεχθεί άλλες “απαιτήσεις” της τρόικας. Ειδικά στο θέμα του Ενιαίου φόρου για τα ακίνητα αλλά κυρίως, στο θέμα του deal ΕΘΝΙΚΗΣ – EUROBANK.
Στο θέμα επίσης των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελληνικής υποχώρησης, δεδομένης της θέσης της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Μανιτάκη.
Είναι τόσο επίμονη η τρόικα στις διαπραγματεύσεις μέχρι χθες, ώστε φέρεται να είναι έξαλλος μαζί της ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών!

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Την Πέμπτη στη συνάντηση των Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ με το οικονομικό επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών η ένταση έφτασε στα άκρα. Ο τροϊκανοί έβαλαν στο τραπέζι νέα ατζέντα στο καυτό ζήτημα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται να λύγισε μπροστά στις πιέσεις και τις ασφυκτικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Mη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, τότε πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα… Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου (σ.σ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σπουδές στην Οξφόρδη ) να συζητάτε μαζί του» φέρεται να είπε ο υπουργός στο Πολ Τόμσεν που για ακόμα μια φορά ήταν σκληρός και αδιάλλακτος.

Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Γιάννη Στουρνάρα έλεγαν ότι από τη μια, ήταν από τις ελάχιστες φορές που ο υπουργός Οικονομικών έχασε την ψυχραιμία του και αντέδρασε με τόσο έντονο τρόπο αλλά από την άλλη φάνηκε ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι να μην υποχωρήσει στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα, κρατώντας σκληρή στάση.

Πηγή: Στουρνάρας σε Τόμσεν: Μέτρα τέλος, αλλιώς να συζητήσεις με τον Τσίπρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/98850#ixzz2PliqG58x

SHARE