Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τη βρετανική Ebury

Την εμπιστοσύνη τής βρετανικής εταιρείας fintech “Ebury” σε μια «πιο θετική και αναπτυσσόμενη» προοπτική της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον εκφράζει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διευθυντής πωλήσεών της για την αγορά της Ελλάδας, Άλιστερ Γούντχαμς (Alistair Woodhams), ο οποίος προαναγγέλλει τη σημαντική αύξηση του προσωπικού στα γραφεία της Αθήνας, αλλά και το λανσάρισμα προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, το αργότερο στις αρχές του 2018. O ίδιος εκφράζει την πεποίθηση ότι στην επόμενη πενταετία-δεκαετία η τεχνολογία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech) θα εξελιχθεί “ταχύτερα από κάθε άλλη βιομηχανία και κλάδο” παγκοσμίως, καθώς -πέραν των άλλων- οι τράπεζες σταδιακά υποχωρούν από τη λογική του “σούπερ μάρκετ” στο πλαίσιο της οποίας πρόσφεραν “σχεδόν τα πάντα” κι αφήνουν τώρα περισσότερο χώρο στις εταιρείες fintech, που έχουν τόσο την υποδομή, όσο και το μοντέλο για απευθείας επαφή με τον πελάτη.

Η “Ebury” (“Ιμπουρι”) ιδρύθηκε το 2009 και ειδικεύεται στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα, όπως διεθνείς πληρωμές, καθώς και σε στρατηγικές αντιστάθμισης και διαχείρισης συναλλαγματικού κινδύνου σε πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η εταιρεία έχει κερδίσει περισσότερες από 15 διακρίσεις στον τομέα της, έχοντας μεταξύ άλλων συμπεριληφθεί στη λίστα “FT 1000 Fastest Growing European Companies 2017”, χάρη στην αύξηση του τζίρου της μεταξύ 2012 και 2015, καθώς και στο δίκτυο “Tech City UK’s Future 50 Award 2017” των ταχύτερα ανερχόμενων βρετανικών εταιρειών τεχνολογίας. Εκτός από το γραφείο της Αθήνας, που λειτουργεί από τις αρχές του καλοκαιριού, διαθέτει φυσική παρουσία σε Λονδίνο, Μαδρίτη, ‘Αμστερνταμ, Παρίσι, Ζυρίχη και Βαρσοβία, εξυπηρετώντας περισσότερες από 24000 επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς πώς η εταιρεία επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο κ. Γούντχαμς σημείωσε: “[…]Είναι μια ερώτηση που οπωσδήποτε χρειάστηκε να την απαντήσουμε πολλές φορές, σε αρκετούς ανθρώπους. Η Ελλάδα ήταν πάντα συναρπαστική ευκαιρία για εμάς, πρωτίστως γιατί μετά την εκδήλωση της κρίσης είδαμε ότι αρκετές εταιρείες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επιτυχημένα, κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες. Παρατηρήσαμε ότι αν αυτές είχαν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, θα έπαιρναν πολύ περισσότερη στήριξη σε όρους οικονομικών υπηρεσιών” σημείωσε, επισημαίνοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν σήμερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας και του υψηλού κόστους κεφαλαίου στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.”

SHARE