ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΒΟΥΛΗ: Δείτε τα νούμερα και βγάλτε συμπεράσματα για το αποτέλεσμα

Η ΝΔ έχει 125 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 24 συν τους Κώστα Σκανδαλιδη και Γιάννη Κουτσουκο, που επέστρεψαν από τους ανεξάρτητους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 18, όπως και η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ 14, το ΚΚΕ 12, ενώ οι ανεξάρτητοι αριθμούν 16.

Υπό αυτό το αριθμητικό πρίσμα και με γνωστές τις προτάσεις των κομμάτων, έχουμε τα εξής:

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι λογικό να παραπεμφθεί για δυο αδικήματα στην προανακριτική με τουλάχιστον 290 ψηφους. Εάν παραπεμφθεί με λιγότερες θα είναι έκπληξη, όπως μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι εάν άρα ομιλεί και για περισσότερα αδικήματα.

Ο Ευάγγελο Βενιζέλος λογικά δεν πρέπει να παραπεμφθεί, εκτός κι αν σπάσουν οι κομματικές γραμμές – πράγμα που θα αποτελέσει έκπληξη σοκ. Δυσάρεστο θέμα θα προκληθεί όμως ένα λάβει η πρόταση για παραπομπή του περισσότερες από 123 ψήφους (119 βουλευτές αριθμούν τα κόμματα όλης της αντιπολίτευσης, συν 4 ανεξάρτητοι, που έχουν στραφεί προς αυτή την άποψη).

Όσο για τους κύριους Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδημο έκπληξη θα αποτελέσει εάν η πρόταση για παραπομπή τους λάβει περισσότερες από 37 ψήφους, όσοι είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, συν ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολοπουλος, που την κατέθεσαν.

 

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

SHARE