Χ. Τομπούλογλου: Παραμένει πρόεδρος του “Αγλαΐα Κυριακού”, παρά το σκάνδαλο για δωροδοκία!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος είχε συλληφθεί για χρηματισμό από διαφημιστική εταιρεία, διατηρεί τη θέση του ισόβιου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με γραπτή απάντηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, δεν έχει υπάρξει σχετική απόφση για αντικατάσταση του κ. Τομπούλογλου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, οπότε παραμένει στη θέση του.

Ο υπουργός Υγείας διευκρινίζει ότι το Νοσοκομείο έχει υποβάλλει από τον Ιανουάριο αίτημα αντικατάστασης του Χ. Τομπούλογλου στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Η Διεύθυνση τον Ιανουάριο ζήτησε από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, να υποβληθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι υφίσταται νόμιμος λόγος αντικατάστασης του μέλους του δ.σ. του Νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου. Προτείνει δε στη θέση του να διοριστεί ο Αθανάσιος Μπίνης.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντά ότι αναμένει την απόφαση του Πρωτοδικείου και την απόφαση του δ.σ. σχετικά με την εκλογή προέδρου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση.

SHARE