Χ. Αθανασίου: «Αν βρεθεί τηλεφώνημα μου στους ανακριτές, θα παραιτηθώ»

«Δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, μιλώντας στον Βήμα fm.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως πρόκειται περί αστειότητας, λέγοντας:

«Καθόλου δεν το σκέπτομαι και το θεωρώ αστειότητα, διότι παραιτούνται μόνο όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και όσοι παραβαίνουν τις αρχές του κράτους δικαίου. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο κ. Δένδιας εμπίπτουμε σ’ αυτές τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εξάλλου, αυτά τα αποφασίζει ο πρωθυπουργός».

«Είναι ένα θέμα χωρίς βάση και ουσία, εντελώς αστείο και αποπροσανατολιστικό. Βεβαίως, επικοινωνιακά, μπορεί στον κόσμο να φαίνεται πολύ σοβαρό, διότι βασίζεται σε κάποιες τοποθετήσεις του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, οι οποίες, όμως, είναι εντελώς έωλες και αβάσιμες. Κατά το μέρος που με αφορά, είναι εντελώς αστείες και αβάσιμες. Και ανακύπτει το ερώτημα γιατί τα έκανε, τότε. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να ξέρω τι είδους δεσμεύσεις ή σχέσεις είχε με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τι έλεγε μαζί τους. Δεν με αφορά το θέμα», πρόσθεσε .

SHARE