Χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη – ‘Εκρηξη σε γεννήτρια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Άμεση αντίδραση της εταιρείας

Χωρίς ρεύμα είναι από το μεσημέρι της Τρίτης η Σαντορίνη.

Ολικό μπλακ άουτ προκλήθηκε στο νησί μετά από έκρηξη σε γεννήτρια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα μεταφέρει γεννήτριες το Λιμενικό.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί και γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό.

Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει με ανακοίνωση τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Ο Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος, δήλωσε στον RealFM ότι αυτή τη στιγμή το νησί δεν έχει ρεύμα, αλλά το ρεύμα θα αρχίσει να επανέρχεται τις πρώτες βραδινές ώρες τμηματικά.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

 Άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Σαντορίνη

 

Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την,  κατά το δυνατόν,  ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά,  η οποία  εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της Θήρας, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

·         Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε  αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.

·         Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.

Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.

Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση.

 

SHARE