Χωρίς μετρό σήμερα Κυριακή – Από Δευτέρα στάσεις εργασίας στον Ηλεκτρικό και το τραμ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και σήμερα  Κυριακή οι συρμοί του Μετρό μετά τη νέα απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών δεν συζητά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο. Μεσοσταθμικά, για τους εργαζομένους του Μετρό επερχονται μειώσεις 17%

– Τη Δευτέρα οι συρμοί του Ηλεκτρικού και του Τραμ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

– Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στους μισθούς των εργαζομενων στον ΗΣΑΠ επέρχονται μεσοσταθμικά μειώσεις 25%, και του  Τραμ 9%.

 

 «Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι, από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε  ο υπουργός Μεταφορών.

 

 

SHARE