Χωρίς μετρό και τραμ έως τις 10 το πρωί, κανονικά ο ηλεκτρικός

Κανονικά θα κυκλοφορούν αύριο οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ.

Ως εκ τούτου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό και του τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν πριν από λίγο μετά από συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι πριν από πριν την επικαιροποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα προηγηθεί διαβούλευση τόσο με τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, ώστε οι αποφάσεις να μην αιφνιδιάσουν καμία πλευρά.

Στην συνάντηση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λειτουργίας της Μετρό, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, Ηλεκτροδηγών, Ηλεκτροδηγών Τραμ, Ηλεκτροδηγών Μετρό, Κέντρου Ελέγχου Μετρό).

Να σημειωθεί ότι μη αναστολή των κινητοποιήσεων και η συνέχιση όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί, αποφάσισαν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ).