Χρ. Μεγάλου – Πειραιώς: Αυξάνονται σημαντικά οι καταθέσεις – Ανάπτυξη 2% το 2018

H Τράπεζα Πειραιώς θα έχει αποπληρώσει τον ELA έως τα τέλη του 2018, δήλωσε στο CNBC,  ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Βρίσκονται υψηλότερα απ’ ότι ήταν στα τέλη του 2016. Έχουμε μειώσει την εξάρτησή μας από τον μηχανισμό δανεισμού τη ΕΚΤ και έχουμε στόχο να αποπληρώσουμε πλήρως τον ELA έως τα τέλη του 2018», τονίζει ο κ. Μεγάλου σε δηλώσεις του στο CNBC.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου το 2018 θα είναι «ένα καλό έτος για την ελληνική οικονομία. Αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα φθάσει στο 2%, αναμένω ότι η ρευστότητα θα αυξηθεί και ότι η έκτακτη παροχή ρευστότητας θα μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετική επίδραση και στην κερδοφορία των τραπεζών».

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα δημιουργήσει περισσότερες καταθέσει για την εγχώρια αγορά», προσθέτει ο κ. Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας αποκαθίσταται σταδιακά.

«Υπάρχουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη αλλά βρισκόμαστε στη σωστή πορεία. Η καλύτερη πορεία που είχαμε από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση.  Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, το μόνο που μπορεί να γίνουν είναι καλύτερα», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

SHARE