Χρόνια πολλά Ότο Ρεχάγκελ – Σήμερα γίνεται 75 χρονών [ΦΩΤΟ – VIDEO]

Ο …”δικός μας” Ότο Ρεχάγκελ κλείνει σήμερα τα 75 του χρόνια και η πολυτάραχη ζωή του, αλλά και η ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα, σχολιάζονται εκτενώς στον γερμανικό Τύπο.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine: «Οι Έλληνες τον είχαν ανακηρύξει ήρωα. Όχι μόνο γιατί το 2004 οδήγησε την εθνική ομάδα τους στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και γιατί τους είχε γοητεύσει με την καλοσύνη και την ειλικρίνειά του, με αισθήματα αφοσίωσης και αλληλεγγύης. Ο Ρεχάγκελ έγινε επίτιμος δημότης της Αθήνας, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε συνοδεύσει στην Ελλάδα μία αντιπροσωπεία του γερμανικού Κοινοβουλίου, για να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».

Ο Ρεχάγκελ είναι γνωστός όχι μόνο για τους τίτλους, αλλά και για τια ατάκες του, θυμίζει η Frankfurter Allgemeine. «Μοντέρνο είναι το σύστημα που κερδίζει» απαντούσε στους επικριτές τους, που τον κατηγορούσαν για απαρχαιωμένα συστήματα και τακτικές. Αφοπλιστικά ευθύς ήταν ο γερμανός προπονητής ακόμα και για τους παίκτες του στην εθνική Ελλάδας: «Πριν έκαναν ό,τι ήθελαν, τώρα κάνουν ό,τι μπορούν» έλεγε χαρακτηριστικά. Αλλά δεν εξαιρούσε ούτε και τον εαυτό του από τα σκωπτικά του σχόλια: «Ένας προπονητής στα πενήντα του είναι για το άσυλο. Αλλά αν έχεις βγάλει αρκετά λεφτά μέχρι τότε, μπορείς τουλάχιστον να επιλέξεις ένα άσυλο πρώτης κατηγορίας» έλεγε ο Ότο Ρεχάγκελ, 75 χρονών πλέον.

Πηγή: DW

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το το «Euro 2014»:

 


SHARE