Χρυσόστομος: Η Εκκλησία της Κύπρου χρωστάει 100 εκατ. ευρώ στις τράπεζες

xrysostomosΓια να αντιμετωπίσει τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει από την οικονομική κρίση του 2013, η Εκκλησία Κύπρου θα προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων για να απαλειφθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο το χρέος προς τις τράπεζες ανέρχεται στα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες, και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κκ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Σχετικά υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, ο κκ. Χρυσόστομος είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

SHARE