Χρυσή Αυγή: Μάρτυρας – κλειδί κατέθεσε στον Άρειο Πάγο – Σενάρια για μαζική παραίτηση των βουλευτών

ΧΑ(upd)Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε προστατευμένος μάρτυρας.

Παρούσα στη κατάθεση ήταν  και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο μάρτυρας κατέθεσε σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται σε επαφές και με άλλους μάρτυρες, οι οποίοι ενδέχεται να καταθέσουν.

Εν τω μεταξύ, τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφειών κάνει τις τελευταίες ώρες το σενάριο παραίτησης όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και προκήρυξης εκλογώς στις περιφέρειες όπου έχει εκλέξει βουλευτές το κόμμα, σύμφωνα με το iefhmerida.gr.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν στο iefimerida.gr  ότι το σενάριο διακινείται από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ως επίδειξη δύναμης από τη Χρυσή Αυγή. «Δεν νομίζουμε ότι θα το κάνουν. Είναι ψοφοδεείς για να παραιτηθούν των προνομίων που τους δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία», σχολιάζει υψηλά ιστάμενη πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ακόμη και αν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές παραιτηθούν θα ενισχυθεί το κόμμα της ΝΔ. «Από τις 18 έδρες τις πιο πολλές θα τις πάρουμε εμείς. Δεν μασάει η κυβέρνηση, δεν ιδρώνει το αυτί μας».

Είχε ξαναπαίξει το σενάριο

Ενα χρόνο πριν, κατά την ψήφιση νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων κυκλοφορούσε πάλι το σενάριο της ομαδικής παραίτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Τελικά η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β’ Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

 

SHARE