Χρυσή Αυγή: Ένταση στον Κορυδαλλό – Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη

roupakias1Για τις 12 Μαϊου διεκόπη η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το πρωί επικράτησε ένταση στην περιοχή καθώς αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και ένας τραυματίας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι αυστηρά , καθώς είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

Το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο, τέθηκε επίσημα από την πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, τόνισαν στο δικαστήριο ότι πλην της ακαταλληλότητας του χώρου, από τη διεξαγωγή της δίκης στη συγκεκριμένη αίθουσα, τίθενται θέματα ασφάλειας και απρόσκοπτης δημοσιότητας της δίκης.

Η πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος τόνισε ότι για δεύτερη φορά ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε “κατάσταση πολιορκίας” με τα σχολεία κλειστά.

Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή ζήτησε να δηλώσουν τώρα όσοι από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζουν είτε για οικονομικούς ή άλλους λόγους έχουν πρόβλημα νομικής εκπροσώπησης, ώστε να μην εμφανίζεται, όπως είπαν, κάθε τόσο κατηγορούμενοι χωρίς δικηγόρο, με συνέπεια τη διακοπή της δίκης.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η δίκη πιθανότατα θα διακοπεί εκ νέου σήμερα, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο δικηγόρος που διόρισε το δικαστήριο σε έναν εκ των κατηγορουμένων, δεν θα αποδεχθεί τον διορισμό του. Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου συνηγόρου, στον οποίον θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία.

Επισήμως αναμένεται να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

SHARE