Χρυσή Αυγή: Άρση ασυλίας για 5 ακόμη βουλευτές

[upd] Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου, Δημήτρη Κουκούτση και Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, το κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι και για τους πέντε βουλευτές ήταν θετική η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τους.

Άρση ασυλίας Κ. Μπαρμπαρούση, Π. Ζησιμόπουλου και Χ. Αλεξόπουλου 

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Και οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται και δηλώνουν ότι τα κίνητρά τους για την ένταξή τους στη Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά πατριωτικά.

Σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική μυστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας άλλων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι και για τους πέντε βουλευτές ήταν θετική η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τους.

 

SHARE