Χειμώνισε στο Μέτσοβο – Χαλάζι, καταιγίδες, καταστροφές καλλιεργειών κατακαλόκαιρο

mets116 Ιουλίου 2017 – Μέτροβο: Από την απότομη αλλαγή του καιρού και το χαλάζι,  άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών!

Σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων ,τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με  τα σοβαρότερα όμως  προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.

Σύμφωνα με το epirus tv, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με  ανυπολόγιστες  ζημιές τις  καλλιέργειές  τους, ενώ  σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί   και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη  κατά μήκος του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια ώρα, δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 

αα μμ1

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ…

Κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού που συνεχίζει να πέφτει.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

 

SHARE