Χαλάει ο καιρός – Η πρόβλεψη για Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι. Μάλιστα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς, από το απόγευμα θα πέσουν και χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 και τοπικά στα νοτιά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

 

Μ.ΠΕΜΠΤΗ – Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τη Μεγάλη Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία όμως στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά (πάνω από τα 1.100 μετρά).

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα).

SHARE